Bandenwissel!

De lente is al goed in land! Het uur is alweer verzet. Gelukkige hebben we al mooie dagen, met heerlijke zonnestralen en terrasjesweer meegemaakt! U heeft de  heuse lenteschoonmaak er al waarschijnlijk opzitten en je wagen gepoetst . Maar je zomerbanden zijn nog niet gewisseld.

Overstappen van winter- naar zomerbanden? Hoe kan je dit het beste doen?

Waarom wisselt u best naar zomerbanden?
Als de temperatuur naar  7°C of meer stijgt, is het aan te raden om te wisselen. Winterbanden hebben minder grip en slijten sneller bij deze temperaturen. Dat wilt u natuurlijk niet zien gebeuren. Zomerbanden, hebben een ander soort rubber dat bijdraagt tot meer grip, beter remvermogen en minder brandstofverbruik. Een absolute must voor uw veiligheid.

Waar moet u op letten bij de bandenwissel?
Het is beslist, u gaat de bandenwissel doorvoeren. Hebt u nog zomerbanden bij de hand? Dan controleert u best even de profieldiepte en bandenspanning.

Profieldiepte
In België moet de profieldiepte minstens 1,6 mm bedragen. Toch is het aangewezen om al te vervangen zodra er minder dan 2 mm profieldiepte rest.

Bandenspanning
Als de profieldiepte er goed uitziet, kunt u de bandenspanning bekijken. U kunt vast nu al voorspellen dat de druk mag opgevoerd worden na een lange winterslaap. Sla de handleiding van uw wagen open of inspecteer de tankklep / deuropening. Daar vindt u de juiste bandenspanning in normale en volgeladen toestand. Eens het juiste cijfer gevonden, kunt u bij ons langskomen voor de juiste druk in je banden te voorzien.

Hoe moet u uw banden stockeren?
Gecontroleerd en goedgekeurd, uw zomerbanden zijn er helemaal klaar voor. Tijd om vaarwel te zeggen tegen uw winterbanden. Laat ze nog een laatste keer blinken als een spiegel, wrijf ze droog en stockeer ze op een koele donkere plaats. Als u geen plaatst heeft of je wil ze niet vervoeren, kunnen wij ze steeds stockeren.

Garage VDS  maakt uw auto Lente- zomer klaar.
Nieuwe zomerbanden nodig? Of hulp nodig bij de montage? Wij helpen u graag, of geven het nodige advies

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak