Beste in zijn klasse: Opel Grandland X wint Off Road-prijs

  • Boeiende Opel SUV: Crossland X City SUV haalt ook het podium
  • Populaire SUV-familie: Mokka X kreeg al twee publieksprijzen

Praktisch, boordevol innovatieve technologie en modellen met elk een eigen karakter: het is de perfecte beschrijving van de Opel X-familie die bestaat uit de Grandland X, Crossland X en Mokka X. De SUV-familie van Opel maakt met zijn diversiteit echter niet alleen indruk op de klanten, maar is ook erg populair bij de lezers van Off Road en SUV Magazin in Duitsland. Tijdens de 2018 Off Road Awards riepen zij de sportieve en elegante Opel Grandland X uit tot beste auto in zijn segment. Het was de eerste keer dat lezers konden stemmen op hun favoriet in het segment van SUV’s met tweewielaandrijving. De Opel Grandland X liet elf concurrenten achter zich.

“Wij zijn altijd bijzonder blij als we een dergelijke publieksprijs krijgen, want het bewijst dat de klanten van onze nieuwe Grandland X houden. Het model eist duidelijk zijn plaats op onder de SUV’s. Hij ziet er goed uit, heeft technologische hoogtepunten zoals IntelliGrip-tractiecontrole en biedt bovenal heel veel rijplezier”, zegt Michael Walter, Marketing Manager Compact Cars & LCV.

De dynamische nieuwkomer is echter niet het enige Opel-model dat de lezers van beide tijdschriften weet te overtuigen. Met zijn stijlvolle verschijning en flexibele configuratiemogelijkheden maakte ook de Opel Crossland X indruk. Hij eindigde derde in dezelfde categorie als de Grandland X.

De twee jongste telgen in de Opel SUV-familie zetten het Off Road-succesverhaal van de Mokka X dus verder. De robuuste avonturier met vierwielaandrijving won twee keer in het segment van subcompacte SUV’s. Deze opeenvolging van successen is gemakkelijk te verklaren: de drie modellen bieden rijplezier, zijn praktisch en zitten vol technologie en comfortfuncties, zoals de vooraanrijdingsassistent, ledkoplampen en ergonomische zetels met AGR-label. Bovendien bieden ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De lezers van Off Road stemmen al sinds 1982 op hun favoriete terreinvoertuigen en SUV’s. Dit jaar mochten voor het eerst ook de lezers van het zustertijdschrift SUV Magazin meestemmen. Tijdens deze editie brachten ze samen 43.500 stemmen uit. Fans van terreinvoertuigen en SUV’s konden kiezen uit 174 voertuigen in 12 categorieën.

bron opel.media

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak