Elektrische Vivaro-e

  • Een bedrijfswagen zonder uitstoot : de elektrische Vivaro-e wordt dit jaar nog aan klanten uitgeleverd
  • Keuze uit batterijen van 50 en 75 kWh met een autonomie van 230  330 kilometer (WLTP)
  • Krachtige elektromotor met 100 kW (136 pk) vermogen en 260 Nm koppel
  • Vivaro-e is er in twee lengte- en diverse carrosserievarianten
  • Diverse oplaadmogelijkheden, 
  • Bovengemiddeld aantal rijhulpsystemen verhogen rijgemak en veiligheid

Rüsselheim. Opel heeft de orderboeken geopend voor de geheel nieuwe, volledig elektrisch aangedreven Vivaro-e, voor een prijs vanaf 35.600 (excl. BTW). De levering van de emissievrije bedrijfswagen start vanaf het najaar. Kopers van de Opel Vivaro-e kunnen kiezen uit twee lithium-ion-batterijen: één met een capaciteit van 50 kWh voor een actieradius van 230 km en één met een capaciteit van 75 kWh voor 330 km (WLTP1). Ongeacht het batterijpakket profiteren professionals met de Vivaro-e van compromisloze mobiliteit van deur tot deur.

Het batterijpakket is onder de laadvloer ondergebracht, zodat de laadruimte onaangetast blijft. Bovendien verlaagt dat het zwaartepunt, wat de wegligging in bochten en de stabiliteit en het rijplezier verhoogt, zelfs als de Vivaro-e volledig beladen is.

Met 100 kW (136 pk) vermogen en 260 Nm trekkracht levert de elektrische Vivaro-e betere prestaties dan de meeste andere elektrische bedrijfswagens. Met een elektronisch gelimiteerde topsnelheid van 130 km/u komt de Vivaro-e prima mee met het verkeer op de snelweg, terwijl de actieradius gehandhaafd blijft. Het moderne regeneratieve remsysteem, dat bewegingsenergie terugwint als de bestuurder het gaspedaal loslaat en remt, verhoogt de efficiency van de Vivaro-e.

De Vivaro-e is Opels eerste elektrische bedrijfswagen en een aantrekkelijk aanbod in de groeiende markt van lichte bedrijfswagens. De Opel Vivaro-e heeft een laadvermogen van 1.275 kg, waarmee hij nauwelijks onderdoet voor de Vivaro met 2.0 dieselmotor (1.405 kg laadvermogen). Uniek is dat de Opel Vivaro-e als enige elektrische bedrijfswagen in zijn segment een aanhanger mag trekken. Het maximale geremde trekgewicht is 1.000 kg.

Opels elektrische bedrijfswagen is er in twee lengtevarianten: 4,95 meter (M) en 5,30 meter (L) en diverse carrosserievarianten. De meeste versies zijn 1,90 meter hoog, zodat de Vivaro-e ook in de meeste parkeergarages kan parkeren (en laden).

Een breed scala aan rijhulpsystemen en geavanceerde technologieën is beschikbaar en optioneel, waaronder een achteruitkijkcamera van 180 graden en een multimedia-infotainmentsysteem. Functies zoals sensorgestuurde schuifdeuren of het FlexCargo-laadsysteem verhogen de functionaliteit nog verder.

Gemakkelijk in het gebruik: diverse oplaadmogelijkheden, OpelConnect services

Als betrouwbare partner voor grote en kleine bedrijven is de Opel Vivaro-e even makkelijk op te laden als te gebruiken. Opladen is mogelijk via een kabel aan een huishoudelijk stopcontact, maar ook via een wallbox en aan snelladers.

Via een 100 kW DC-laadstation is de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80 % opgeladen. Met de 75 kWh-batterij duurt dat 45 minuten. De Vivaro-e is standaard voorzien van een geïntegreerde lader van 11 kW (3-fase). Die zorgt ervoor dat het opladen zo snel mogelijk verloopt, zonder dat dat ten koste gaat van de levensduur van de batterij. Opel biedt overigens acht jaar of 160.000 km garantie op het batterijpakket.

Om de Vivaro-e nog praktischer in het gebruik te maken, bieden “OpelConnect”, de “myOpel” app en de “Free2Move Services”, het mobiliteitsmerk van Groupe PSA, speciale oplossingen en diensten voor elektrische voertuigen, die toegankelijk zijn via apps.

De “Charge My Car” functie van de “Free2Move Services” app geeft toegang tot meer dan 140.000 laadstations in heel Europa, inclusief overzichtelijke betalingen. Om het klanten nog makkelijker te maken een geschikt laadpunt te vinden, maakt Free2Move een selectie van laadstations, gebaseerd op de afstand tot het laadpunt, de laadsnelheid en de huidige laadprijs van de beschikbare, publieke laadpunten.

Met de e-remote controlefuncties van “OpelConnect” kunnen klanten met hun smartphone de laadstatus van de batterij controleren, een laadsessie plannen en het interieur koelen of voorverwarmen als de Vivaro-e nog aan de lader staat.

Tot slot biedt het “OpelConnect” portfolio toegang tot eCall, pechoproepen en tal van andere diensten, zoals het opvragen van actuele voertuiginformatie. LIVE Navigation geeft real time verkeersinformatie (36 maanden gratis na activatie).

Een BEV voor alle taken: diverse varianten, tot wel 6,6 m3 laadvolume

Opel heeft de nieuwe Vivaro-e ontwikkeld voor een zeer uiteenlopende klantengroep, met een laadvermogen tot 1.275 kg en een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 2.800 tot 3.100 kg.

De standaard laadruimte bedraagt 4,6 m3 en kan worden uitgebreid tot 5,1 m3 dankzij de FlexCargo-doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel. Hierdoor kunnen objecten van maximaal 3,23 meter lengte worden meegenomen. De lengtevarianten van 4,95 en 5,30 meter hebben een laadruimte van respectievelijk 5,8 en 6,6 m3. Dankzij FlexCargo kunnen objecten zoals ladders van maximaal 3,58 en 3,93 meter lengte worden vervoerd. Het interieur uitgerust met onder meer een elektronische handrem heeft talrijke opbergvakken voor kleinere voorwerpen.

De brede achterportieren en dito schuifdeuren

aan weerszijden bieden royale toegang tot de laadruimte van de Vivaro-e. De schuifdeuren zijn voorzien van sensoren; de gebruiker kan, als hij zijn handen vol heeft, de schuifdeuren met een simpele voetbeweging openen en sluiten.

Rijhulpsystemen: van een botspreventiesysteem tot vermoeidheidsherkenning

Net als de versies met een conventionele verbrandingsmotor is de elektrische Vivaro-e uitgerust met een bovengemiddeld groot aantal rijhulpsystemen die het rijgemak en de veiligheid verbeteren. Als aanvulling op een head-up display biedt de Vivaro-e ook een rijstrookassistent (Lane Keep Assist), uitgebreide verkeersbordenherkenning (Extended Traffic Sign Recognition), vermoeidheidsherkenning (Drowsiness Alert) en een botspreventiesysteem met automatische remassistent (Forward Collision Alert met Automatic Emergency Braking).

Verder heeft de Opel Vivaro-e slimme sensoren aan de voor- en achterzijde, die de bestuurder tijdens parkeermanoeuvres waarschuwen voor obstakels voor en achter de auto en in de dode hoek. Afhankelijk van het uitrustingsniveau wordt het beeld van de 180 graden achteruitkijkcamera weergegeven op de 7-inch touchscreen van het infotainmentsysteem.

De infotainmentsystemen Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro omvatten een 7,0-inch touchscreen en smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto.


1 Actieradius vastgesteld volgens WLTP-testprocedure (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). De feitelijke

actieradius kan afwijken onder dagelijkse omstandigheden en is afhankelijk van diverse factoren, zoals rijstijl,

omstandigheden op de route, buitentemperatuur en het gebruik van verwarming, airconditioning en preconditioning.

Bron opelpress

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak