Nieuwe Opel Combo verkozen tot International Van of the Year 2019

  • Salon voor bedrijfswagens (IAA): Opel CEO Michael Lohscheller neemt felbegeerde prijs in ontvangst
  • IVOTY-jury: 25 internationale journalisten uit 25 Europese landen
  • Vorige Opel-winnaars: Astra Van in 1999 en Vivaro in 2002

De nieuwe Opel Combo werd verkozen tot ‘International Van of the Year 2019’ (IVOTY, Internationale Bestelwagen van het Jaar 2019), de meest gegeerde titel in de sector van de lichte bedrijfswagens. Door de Combo 127 punten toe te kennen, verkoos de jury van 25 gespecialiseerde journalisten uit 25 Europese landen, de nieuwe Opel ruim boven de Mercedes Sprinter, die tweede eindigde met 92 punten. Het grote rijplezier, de innovatieve rijhulpsystemen en het zuinige karakter van de bestelwagen van Opel waren doorslag­gevend om deze prestigieuze prijs voor de derde keer sinds de introductie in 1992 naar Rüsselsheim te halen. Naast de Combo, won Opel eerder de ‘International Van of the Year’-prijs met de Astra Van in 1999 en met de Vivaro in 2002. De nieuwe Opel Combo werd ontwikkeld door Groupe PSA en geoptimaliseerd naar de behoeften van het merk. De prijsuitreiking vond plaats op het IAA voor bedrijfswagens in Hannover. Opel CEO Michael Lohscheller ontving de prijs voor de Combo uit handen van IVOTY President Jarlath Sweeney.

“We zijn erg trots op deze prijs”, zei Michael Lohscheller. “De overwinning illustreert ook de mogelijkheden voor Opel binnen Groupe PSA. Met de Combo pakken we nu het C‑segment van de bedrijfswagens aan, waarin we tot nu toe geen prominente rol speelden. Er is een groot groeipotentieel voor Opel in de sector van de lichte bedrijfs­wagens. Het is dan ook een goede zaak dat wij in Rüsselsheim de verantwoordelijkheid hebben gekregen voor de ontwikkeling van een nieuw platform voor lichte bedrijfswagens voor de hele Groupe PSA.”

De IVOTY-jury was zeer onder de indruk van de talenten van de Opel Combo: “De ingenieurs en ontwerpers zijn er voor het eerst in de geschiedenis van de lichte bestelwagen in geslaagd om een bestelwagen te creëren in een samenwerking tussen meerdere merken, waarbij elk merk zijn kernwaarden en merkpersoonlijkheid behoudt, bijna zonder enig compromis. De PSA-modellen herdefiniëren het hele segment van de moderne compacte bestelwagens, met niet alleen een nieuwe benadering van design, ruimtebenutting en afwerking op gelijke voet met compacte auto’s, maar ook met een uniek gevoel van comfort.”

De jury prees ook de talrijke rijhulpsystemen van de Opel Combo, zoals de op sensoren gebaseerde overbeladingsindicator en het uitstekende zicht rondom – de tweede camera in de spiegel aan passagierszijde beperkt bijvoorbeeld de dode hoek aan die kant van het voertuig. De Combo scoort bovendien met het eveneens op sensoren gebaseerde en nieuwe Flank Guard-systeem, dat obstakels detecteert langs de zijflanken. Zo kwam de jury van journalisten tot de volgende conclusie: “De bestelwagens van PSA overtuigen in meerdere opzichten. Ze beschikken over een aantal echte innovaties en zijn hedendaags, comfortabel en voorzien van vele moderne veiligheidstechnologieën. In de praktijk bieden ze rijplezier en over het algemeen een zeer goed rijgedrag, zonder iets af te doen aan hun utilitaire taak. Professionals krijgen een ruime keuze aan uitvoeringen en motoren. Kortom, een nieuwe referentie in de wereld van de bestelwagens.”

Uiterst efficiënt op elk vlak

De nieuwe Opel Combo viert zijn wereldpremière op het IAA voor bedrijfswagens in Hannover (stand C 64, hal 13). De nieuwe Combo is ontwikkeld vanuit de ambitie om professionals de beste efficiëntie en de laagste eigendomskosten te bieden in dit segment dankzij een gloednieuw platform, een ingenieuze ruimtebenutting en een uniek pakket aan rijhulpsystemen, wat resulteert in een uiterst efficiënte transportwagen.

De Opel Combo is van bij de start verkrijgbaar in meerdere varianten, waaronder de standaarduitvoering van 4,40 meter en de XL-versie van 4,75 meter. Met een laadvolume van 4,4 m3, een laadvermogen van 1.000 kg (zonder bestuurder) en een laadlengte tot 3.440 mm voor voorwerpen en werkmateriaal, doet de nieuwe compacte bestelwagen van Opel het beter dan de meeste van zijn voornaamste concurrenten. De slim ontworpen laadruimte is tussen de wielkasten breed genoeg om tot twee Europallets te kunnen laden, zelfs in de Combo met korte wielbasis. En erg lange voorwerpen, zoals houten planken, kunnen schuin worden meegenomen dankzij het optionele dakluik.

bron media opel.be

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak