Nieuwe Opel Zafira Life: vierde generatie van een maatstaf

  • Opels multifunctionele personenwagen van de volgende generatie
  • Eén model, drie afmetingen, elk met tot negen zetels
  • Krachtig design met evenwichtige verhoudingen
  • Lounge comfort met verplaatsbare leren zetels en panoramadak
  • Elektrische schuifdeuren openen in enkele seconden met voetbeweging
  • Wereldpremière op het autosalon van Brussel op 18 januari 2019, orderboeken open in februari
  • Volledig elektrische versie van Zafira Life volgt in 2021

Een aantrekkelijke, flexibele en praktische monovolume? Dat moet een Zafira zijn. Het succesverhaal van de Zafira begon twintig jaar geleden met de eerste generatie, en wordt voortgezet met het nieuw ontwikkelde model van de vierde generatie. De Opel Zafira Life biedt rijplezier en comfort. De Duitse autofabrikant biedt deze multifunctionele personen­wagen (MPV) aan in drie verschillende lengtes op maat van de noden van de klant: de ‘Small’ van 4,60 m, de ‘Medium’ van 4,95 m en de ‘Large’ van 5,30 m. Alle varianten kunnen uitgerust zijn met tot negen zetels. De ‘S’-versie van de Zafira Life is zo’n 10 cm korter dan de huidige Zafira, terwijl de ‘L’ ongeveer 65 cm langer is, waardoor hij bijna zo groot is als het passagiersbusje Vivaro Combi. Zo dekt de Zafira Life tot drie voertuig­segmenten en wordt hij een nieuwe referentie onder de MPV’s met meervoudige zitplaatsen.

De Zafira Life voldoet aan alle noden met zijn veelzijdige interieurs, hoog comfort en geavanceerde rijhulpsystemen, maar ook met ultramoderne infotainmentsystemen en head-up display, naast camera- en radargebaseerde adaptieve cruisecontrol. De geavanceerde technologie wordt gecombineerd met een gedurfde look, evenwichtige proporties, korte overhangen en het kenmerkende Opel-vooraanzicht. Zowel de bestuurder als de passagiers genieten van het tweedelige panoramadak en het raam in de achterklep dat opengaat.

De Opel Zafira Life maakt zijn wereldpremière op het Autosalon van Brussel op 18 januari 2019 (open voor het publiek van 19 tot 27 januari 2019), en de bestellingen vatten aan in februari.

Voor optimale grip op onverharde ondergrond is de Zafira Life uitgerust met de geavanceerde IntelliGrip-tractiecontrole. Zodra de orderboeken opengaan, is ook de 4×4-versie verkrijgbaar. Het vierwielaandrijvingssysteem wordt geleverd door de offroad­specialisten van Dangel. En begin 2021 biedt Opel een volledig elektrische versie aan − opnieuw een mijlpaal in de elektriseringsstrategie van het merk.

“Met de nieuwe Zafira Life zet Opel de concretisering van het strategische PACE!-plan voort”, zegt Opel CEO Michael Lohscheller. “Voor het einde van 2020 zullen we in totaal acht nieuwe of vernieuwde modellen presenteren, waaronder de nieuwe generatie van bestseller Corsa. We openen de orderboeken voor twee geëlektrificeerde modellen al in de eerste helft van 2019: voor de volledig elektrische versie van de Corsa, die een echte elektrische auto voor iedereen zal worden, en de Grandland X als een plug-in hybride. Opel gaat elektrisch.”

Het bedrijf investeert vooral in winstgevende, groeiende marktsegmenten met hoge verkoopvolumes. Binnenkort zal Opel een van de jongste productgamma’s aanbieden van alle volumefabrikanten.

Eén model, drie afmetingen: een Zafira Life voor iedereen

De Zafira Life ‘Small’ concurreert met compacte monovolumes, maar biedt heel wat meer ruimte en zitplaatsen voor tot negen passagiers – ongezien in deze klasse. Hij heeft ook een kleine draaicirkel (11,3 m), vlotte wendbaarheid en twee sensorgestuurde schuif­deuren die elektrisch openen met een voetbeweging, zoals de achterklep van de Astra Sports Tourer en de Insignia Sports Tourer – eveneens uniek in dit segment. Met een lengte van 3,28 m is de wielbasis van de Zafira Life ‘Medium’ (net als die van de Zafira Life ‘Large’) 35 cm langer. Dit zorgt voor meer beenruimte voor de passagiers achteraan, waardoor deze Zafira Life een uitdager wordt voor de middelgrote vans uit het D-segment. In vergelijking met de concurrentie heeft Opels wagen een grotere achterklep, een gemakkelijkere toegang voor lossen en laden, en een hoger laadvermogen van meer dan één ton. De Zafira Life ‘Large’, met een laadvermogen van zowat 4.500 liters is dan weer een rivaal voor nog grotere busjes..

In dit marktsegment is er veel vraag naar stijlvolle, goed uitgeruste shuttles. Daarom biedt Opel in alle versies van de Zafira Life leren zetels op aluminium rails aan die eenvoudig in de gewenste positie geschoven worden. Er is keuze uit configuraties met vijf, zes, zeven of acht leren zetels. De passagierszetel vooraan kan worden neergeklapt, waardoor er ruimte is voor voorwerpen van tot 3,5 m lengte. En door het neerklappen van de derde rij zetels wordt de laadcapaciteit van de Zafira Life ‘S’ uitgebreid tot 1.500 liter (tot dakniveau). Voor nog meer laadruimte kunnen de achterzetels verwijderd worden (en makkelijk opnieuw geïnstalleerd) waardoor het laadvermogen stijgt tot zelfs 3.397 liter.

Voor de versies met lange wielbasis is er een luxueuze ‘lounge’-uitvoering verkrijgbaar met vooraan massagezetels met elektrische verwarming en achteraan vier verschuifbare leren zetels, elk met een zitvlak van 48 cm breed. Zo kunnen VIP-passagiers tegenover elkaar zitten en van de royale beenruimte genieten. De verplaatsbare tafel kan ook worden toegevouwen en biedt dan extra opslagruimte voor kleine voorwerpen. Passagiers kunnen hun mobiele toestellen opladen in het stopcontact van 230 V.

De meeste uitvoeringen van de Zafira Life zijn minder dan 1,90 m hoog, en kunnen dus parkeren in standaard ondergrondse garages. Dat is belangrijk wanneer men de wagen als hotelshuttle gebruikt.

Alles onder controle: head-up display, vooraanrijdingswaarschuwing en achteruitrijcamera

De nieuwe MPV van Opel is uitgerust met tal van rijhulpsystemen. Een camera en radar houden de ruimte voor het voertuig in de gaten. Het systeem herkent zelfs voetgangers die de weg oversteken en kan een noodremmanoeuvre uitvoeren bij snelheden tot 30 km/u. De intelligente cruisecontrol past de snelheid aan die van de voorligger aan en neemt automatisch gas terug tot 20 km/u wanneer nodig. De hulpfunctie om binnen de rijstrook te blijven (Lane Keep Assist) en de waarschuwing voor slaperigheid bij bestuurders (Drowsiness Alert) geven de bestuurder een signaal wanneer zij of hij te lang rijdt en een pauze kan gebruiken. De grootlichtassistent (High-Beam Assist) kiest automatisch het grootlicht of het dimlicht en is actief bij snelheden boven 25 km/u. Ook uniek in dit marktsegment is de head-up display met kleur die de snelheid, de afstand tot de voorligger en de navigatie toont.

In de loop van 2019 zal de telematicadienst Opel Connect ook beschikbaar worden in de Zafira Life. Dankzij handige functies zoals livenavigatie met realtime verkeersinformatie en een rechtstreekse verbinding met pech- en noodhulp kunnen de bestuurder en passagiers zorgeloos genieten. Men bereikt de hulplijn met een druk op de rode knop. En wanneer de gordelspanners of airbags geactiveerd worden, wordt er automatisch een noodoproep geactiveerd.

Goede zichtbaarheid is essentieel in grotere voertuigen, bijvoorbeeld in smalle straatjes of wanneer men moet manoeuvreren in de stad. Ultrasone sensoren in de voor- en achterbumpers waarschuwen de bestuurder voor alle soorten obstakels bij het parkeren. Het beeld van de achteruitrijcamera wordt geprojecteerd op de binnenspiegel of het scherm van 7 inch. Dat laatste heeft een vogelperspectief van 180°.

Het grote aanraakscherm van 7 inch komt samen met de infotainmentsystemen ‘Multimedia’ en ‘Multimedia Navi’. Beide systemen bieden smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto. Multimedia Navi biedt bovendien een Europese 3D‑navigatie. De ‘points of interest’ in grotere locaties worden in full HD-kwaliteit getoond, en het landschap tijdens terreinritten kan optioneel erg realistisch worden weergeven. Dankzij Opel Connect omvat het navigatiesysteem realtime verkeersinformatie voor een duidelijk overzicht van de verkeerssituatie. Tot slot bieden alle uitrustingsniveaus een krachtig geluidssysteem aan. In het topmodel genieten de passagiers van eersteklas geluid dankzij 10 luidsprekers.

Bron be – media . opel

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak