Opel Combo-e Life: gaat elektrisch

  • Multitalent: topveiligheid, comfort, gebruiksmogelijkheden en nu ook elektrisch
  • Opel Combo-e Life met vijf of zeven zitplaatsen en korte of lange versie
  • Best in class: uitgebreid aantal geavanceerde assistentiesystemen
  • Voor stad en platte land: emissievrij, stil en geschikt voor rijden op de snelweg
  • Hoog prestatieniveau: 100 kW (136 pk) elektromotor, 50 kWh lithium-ionbatterij

Tegelijk met het nieuwe elektrische Opel Combo-e bedrijfsvoertuig komt er ook een volledig elektrisch aangedreven personenversie. Deze Opel Combo-e Life heeft dezelfde specificaties en een even krachtige elektromotor van 100 kW (136 pk), maar dan in een slimme en veelzijdige carrosserie met vijf of zeven zitplaatsen en voldoende ruimte voor bagage en andere spullen. Afhankelijk van de omstandigheden is op een volle 50 kWh lithium-ion batterij een actieradius mogelijk van 280 kilometer (WLTP)1. Opladen kan in 30 minuten tot 80 procent van de batterijcapaciteit bij een openbaar snellaadstation.

De Opel Combo-e Life is ideaal voor gezinnen die regelmatig met kinderen activiteiten ondernemen en die ook graag kiezen voor ‘groene’ mobiliteit. Dit nieuwe elektrische model van het merk met de Blitz kan zelfs tot wel 750 kg2 trekken; het hoogste aanhangwagengewicht in dit segment. Bovendien is Trailer Stability Control mogelijk.

Elektrisch rijden: schone mobiliteit in en buiten de stad

Best in class: uitgebreid aantal geavanceerde assistentiesystemen

Net als de versies met verbrandingsmotor, die zijn bekroond met de titel “Best Buy Car Europe 2019” door AUTOBEST, biedt ook de Combo-e Life veel veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Er is een uitgebreid arsenaal aan toonaangevende technologieën en assistentiesystemen, waaronder Hill Descent Control, Lane Keep Assist en een vermoeidheidsassistent. Verder zijn er nog verkeersbordherkenning, Forward Collision Alert met voetgangersherkenning en een automatische noodrem-assistent.

Bijzonder behulpzaam bij het parkeren is de panoramische achteruitrijcamera met een beeldhoek van 180 graden.

Opel levert de Combo-e Life in twee lengtematen, 4,40 meter en 4,75 meter, en met vijf of zeven zitplaatsen. Daarmee is dit model ook aantrekkelijk voor taxibedrijven. De korte vijfzitter biedt 597 liter bagageruimte, de lange versie 850 liter. Door het neerklappen van de stoelen achterin is de ruimte uit te breiden naar 2.126 liter en in de lange versie zelfs tot 2.693 liter. Met de optionele, neerklapbare passagiersstoel voorin is er voldoende laadlengte voor het meenemen van bijvoorbeeld een surfplank.

Bij beide lengteversies is te kiezen voor een achterbank die in twee delen (60/40) is neer te klappen. Elke zitplek is standaard voorzien van Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes.

E-services: gemakkelijk opladen van de Combo-e Life in heel Europa

De showroomintroductie van de nieuwe Combo-e Life vindt dit najaar plaats. Dan vergezelt hij als nieuwste lid in de elektrische familie de Corsa-e, Mokka-e, Grandland X plug-in hybrid en Zafira-e Life. Inclusief de nieuwe generatie Astra en de lichte bedrijfswagens Vivaro‑e, Combo-e en Movano-e groeit het aantal elektrisch aangedreven modellen van Opel naar negen. Opel biedt vanaf eind 2024 van iedere personenauto en bedrijfsvoertuig een geëlektrificeerde variant aan.

 

[1] Autonomie bepaald volgens de methodologie van de WLTP-testprocedure (R (CE) nr. 715/2007, R (EU) nr. 2017/1151). De werkelijke actieradius kan variëren bij dagelijks gebruik en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen rijstijl, routekenmerken, buitentemperatuur, gebruik van verwarming en airconditioning en thermische conditionering.

[2] Geremde aanhanger, helling van 12%

[3] Voorlopige cijfers

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak