Opel zal tegen 2020 acht totaal nieuwe of vernieuwde modellen lanceren

Sterkere klantgerichtheid en dealerprestaties
Focus op groot volume en snelgroeiende segmenten met drie belangrijke lanceringen in 2020: gloednieuwe Corsa en opvolgers van Vivaro en Mokka X
Naleving CO2-norm verzekerd door de modernste technologie: vier elektrische voertuigen tegen eind 2020; 100 procent elektrificatie tegen 2024; verdere verbetering van de verbrandingsmotoren
Opel gaat door met de uitvoering van de PACE!-strategie om de behoeften van de klant te vervullen en te voldoen aan de drastische Europese CO2-normen die in 2020 van kracht worden. Het toekomstige gamma garandeert een duurzame en succesvolle toekomst voor zowel het bedrijf als het dealernetwerk. Tussen begin 2019 en eind 2020 zal Opel acht totaal nieuwe of vernieuwde modellen op de markt brengen, waarbij vooral op grote volumes en winstgevende segmenten wordt ingezet. Tegen die tijd zal Opel een van de nieuwste gamma’s aanbieden van alle volumefabrikanten.

Met zijn PACE!-strategie heeft Opel zich ertoe verbonden om elk jaar minstens één volledig nieuw model op de markt te brengen. Alleen al in 2019 lanceert Opel de nieuwe generatie van de bestseller Corsa en de opvolger van de succesvolle Vivaro als lichte bedrijfswagen en als personenwagen. Er zullen ook andere versies en uitrustingen van de Combo te koop zijn, waardoor het gamma bestelwagens aanzienlijk wordt vernieuwd. In 2020 volgt dan de opvolger van de enorm populaire Opel Mokka X, die een sleutelrol zal spelen in de strategie om het SUV-aandeel in de bedrijfsomzet uit te breiden van 25 naar 40 procent in 2021.

“Opel goes electric” was een van de verbintenissen die het bedrijf in november 2017 aanging in het kader van zijn PACE!-strategie. Tegen de zomer van 2019 gaan de orderboeken open voor zowel de volledig elektrische nieuwe Corsa-vijfzitter als voor de Grandland X PHEV, die in Eisenach zal worden gebouwd. Met in totaal vier elektrische modellen tegen 2020 zal Opel veel rijplezier bieden en de e-automarkt transformeren van een niche naar een groot volume. Tegen 2024 zal er een elektrische versie zijn van elk Opel-model. Opel zal zowel technisch als economisch veel te bieden hebben en de elektromobiliteit democratiseren en tegelijkertijd de verbrandingsmotoren verder verbeteren.

Om bij te dragen aan de CO2-naleving en te focussen op segmenten met een hoog volume, worden de Opel ADAM, KARL en Cascada aan het einde van hun levenscyclus niet vervangen, maar blijven ze tot eind 2019 in de verkoop. Met het nieuwe gamma zal Opel in 2020 ongeveer 80 procent van het mainstreammarktvolume blijven dekken – met een betere efficiëntie en klantgerichtheid, terwijl tegelijkertijd de complexiteit wordt verminderd.

“In een context van drastische CO2-normen is het onze verantwoordelijkheid om aan een duurzame toekomst voor ons bedrijf en onze dealers te bouwen met een zeer concurrentieel gamma personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen. Opel zal wagens bieden met oog voor rijplezier; modellen die ontworpen zijn vanuit het hart, met onder meer enkele uiterst competitieve lichte bedrijfswagens zoals de nieuwe Combo en Vivaro. De klanten zullen profiteren van de brede toepassing van innovatieve technologieën en betaalbare elektrische aandrijving”, aldus Michael Lohscheller, CEO van Opel. “De recente prijzen – zoals de IVOTY 2019 voor onze Combo – tonen aan dat we op de goede weg zijn.

De Duitse autobouwer met bijna 120 jaar ervaring integreert de Groupe PSA-platforms en innovatieve aandrijvingstechnologieën in alle nieuwe modellen. Dit jaar bewees Opel op indrukwekkende wijze zijn efficiëntie: het volledige gamma was tijdig volledig beschikbaar bij de dealers voor de overgang naar de nieuwe WLTP-norm. Bovendien is Opel al volledig klaar voor de nieuwe Euro 6d-TEMP-emissienorm en biedt het 127 modellen van personenwagens die nu al voldoen aan de eisen die in september 2019 van kracht worden voor alle nieuwe registraties. “Ons engagement voor Euro 6d-TEMP kadert in onze strategie om een leidende rol te spelen bij het verminderen van de uitstoot van auto’s en is een hoeksteen van onze klantgerichte aanpak. Wie nu een nieuwe Opel koopt, moet niet bang zijn voor een stadsverbod, zoals de kaarten nu liggen”, aldus Lohscheller.

Bron opelmedia.be

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak