Opel zit op het goede spoor! Video-overzicht van 2018

  • Succesvol jaar: Opel zet strategisch PACE!-plan in gang
  • Kleine atleet: Sportieve Opel Corsa GSi toegevoegd aan modellenreeks
  • Sterke start: Nieuwe Combo Life en Combo LCV ‘International Van of the Year 2019’
  • Visionair: Van Opel GT naar GT X Experimental merkconcept
  • Niet te missen: hoogtepunten van het jaar verpakt in video van 60 seconden

2018 was een belangrijk jaar voor Opel, een jaar vol energie en opwindende auto’s. Tegelijkertijd legde het bedrijf met het strategisch PACE!-plan ook de basis voor duurzaam succes. Als onderdeel van Groupe PSA wordt Opel blijvend winstgevend, elektrisch en wereldwijd actief. Opel kwam het hele jaar door op tal van manieren in het nieuws, zoals de video ‘2018 – Opel is on track‘ in 60 seconden laat zien.

Het jaar kende in de lente een snelle start met de lancering van de Opel Corsa GSi, een kleine sportieveling die niet alleen leuk is om mee te rijden, maar ook vooruitstrevend op gebied van emissies. De wagen voldoet dan ook aan de strenge Euro 6d-TEMP-norm (NEDC brandstofverbruik, l/100 km: 8,0-7,7 in de stad; 5,5-5,1 buiten de stad; 6,4‑6,0 gecombineerd; 147-138 g/km CO2 gecombineerd[1][2]).

De nieuwe Opel Combo heeft andere troeven dan de Corsa GSi: in plaats van snelheid biedt hij veel ruimte. De Combo Life personenwagen kwam eerst op de markt, met twee wielbases, tot zeven zitplaatsen en een aantal rijhulpsystemen die tot nu toe alleen in hogere marktsegmenten te vinden waren.

De Combo lichte bedrijfswagen  toonde zijn talenten voor het eerst op het IAA-autosalon voor bedrijfsvoertuigen in het Duitse Hannover, waar hij werd uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2019’. De Combo LCV werd ontwikkeld volgens dezelfde standaards voor personenauto’s als de Combo Life, maar is als lichte bedrijfswagen bedoeld voor professionals die een compacte bestelwagen nodig hebben voor het vervoer van lading, gereedschap of materiaal.

Opel heeft altijd auto’s gebouwd die tegelijkertijd het hart én het hoofd aanspreken. Dat bewijst de legendarische Opel GT, die dit jaar zijn 50steverjaardag vierde. ‘Alleen vliegen is mooier’, luidde de reclameslogan in 1968. Zowel toen als vandaag belichaamt de GT de betaalbare droomauto en de realisatie van visionaire ideeën.

De Opel GT X Experimental is momenteel het baanbrekende merkconcept dat visies omzet in realiteit en een vooruitblik geeft op de toekomstige modellen van Opel. De compacte volledig elektrische vijfdeurs SUV is maar 4,06 meter lang, heeft een coupé‑achtig uiterlijk, en zit vol innovatieve ideeën en technologieën. Hij belichaamt de merkwaarden van Opel – Duits, toegankelijk en opwindend – in de meest gedurfde en pure vorm tot nog toe. ‘Opel Compass en Opel Vizor‘ zijn de merktekens die de koers aangeven voor 2019 en erna, trouw aan het motto: ‘De toekomst is voor iedereen’.

[1] Waarden gemeten volgens WLTP en omgezet naar NEDC-waarden voor vergelijkingsdoeleinden.
[2] Gecombineerde WLTP-cijfers (alleen ter informatie, niet te verwarren met de officiële NEDC-waarden): brandstofverbruik 6,9-6,5 l/100 km; CO2-uitstoot 155-146 g/km.

bron opel media

be

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak