50 jaar Opel GT: verjaardagsrondreis over legendarische Route 66

Gezamenlijke roadtrip: historische Opel GT doorkruist zuidwesten van de VSGrenzeloze passie: GT-fans uit Australië, België en de FilipijnenVolgende halte in Duitsland: Grand Tour in september

Meer dan 2 dozijn Opel GT-fans uit Australië, België en zelfs de Filipijnen legden heel wat kilometers af om samen een roadtrip te maken in het zuidwesten van de Verenigde Staten en zo de 50ste verjaardag van deze iconische sportwagen te vieren. De eerste registratie van ruim 70 procent van de 103.463 geproduceerde auto’s gebeurde in de VS, waar de GT nog steeds een grote fanbasis heeft.

Startpunt van de tour, die acht dagen duurde, was Las Vegas. Vanuit de hoofdstad van de gokindustrie ging de roadtrip in de richting van de Hoover Dam en verder oostwaarts over de befaamde Route 66 naar het Four Corners Monument – de enige plaats in de VS waar vier staten (Arizona, Colorado, New Mexico en Utah) aan elkaar grenzen. Daarna leidde de route naar nationale parken zoals Mesa Verde en Zion. Na zo’n 2.000 kilometer eindigde de rondreis waar hij begon, in Las Vegas.

“Dit was een bijzondere ervaring, waarbij ik vooral het rijden over Route 66 nooit zal vergeten”, aldus organisator Olaf Moldzen. Hij is tevens voorzitter van de ‘Federation of European Opel GT Clubs’, die samengesteld is uit 28 nationale clubs met 1.450 leden en 1.550 auto’s. Ook andere weggebruikers in de VS vonden de GT uiterst attractief. “Heel wat bestuurders staken hun duim omhoog of zwaaiden naar ons. De GT lokt altijd positieve reacties uit, omdat iedereen zich ermee kan identificeren.”

Die passie zal de GT waarschijnlijk ook van 18 tot 22 september opwekken, want dan nodigt de federatie de Europese GT-clubs uit naar Duitsland voor de Grand Tour. “We vertrekken vanuit Rüsselsheim en bezoeken locaties die een nauwe band hebben met Opel en de geschiedenis van de GT”, zegt Moldzen. Tussenstops van deze tour met prominente deelnemers, omvatten het Opel Test Center, het circuit van Hockenheim, de Opelfabriek in Kaiserslautern en de haarspeldbochten van het Taunusgebergte, waar de originele reclamespots voor de Opel GT werden opgenomen.

De tours in Duitsland en de VS zijn slechts twee van de vele evenementen waarmee de 50ste verjaardag van de Opel GT gevierd wordt. De festiviteiten vingen aan in mei met de Bodensee-Klassik aan het Bodenmeer. En einde juni schitterden zo’n 50 GT-bestuurders met hun auto’s op het Klassikertreffen, de oldtimersbeurs in Rüsselsheim, waar de sportcoupé tentoongesteld stond in een exclusieve locatie naast kunstcentrum ‘Opelvillen’.

Meer informatie over de 50-jarige geschiedenis van de Opel GT, aangevuld met talrijke anekdoten, is terug te vinden in het boek ‘GT Love’ dat samengesteld werd door Jens Cooper en Harald Hamprecht (enkel verkrijgbaar in het Duits).

 

bron opelmedia.be

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak