Is je wagen winter klaar?

Winter komt samen met kou, sneeuw, gladde wegen en extreme weersomstandigheden. Daarom kan het een goede investering zijn om de auto voor de koude maanden te beveiligen, zodat u veilig kunt rijden en problemen kunt voorkomen.
Wanneer de kou echt begint, is het tijd om over te schakelen naar winterbanden. Het verschil tussen de remafstand van zomer- en winterbanden is aanzienlijk.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de patroondiepte op de banden, meestal raden we een minimum van 4 millimeter aan om een ​​goede grip te garanderen.
Winter en kou hebben ook meer slijtage aan de auto, daarom raden we normaal aan dat de auto nieuwe en verse motorolie heeft gevuld en een vorstbestendig koelsysteem heeft en dat u een sproeiervloeistof gebruikt die min 25-35 graden kan verwerken. Voor de zekerheid kunt u uw sloten ook smeren met borgolie en eventueel de wisserbladen vervangen door nieuwe met volledig zacht rubber.

 

Wintercontrole bij de monteur

Voordat u gaat skiën, is het een goed idee om een ​​wintercheck te laten uitvoeren bij uw lokale Hella Service Partner-monteur. Een typische vakantiecheque zorgt er onder andere voor dat de banden, remmen, wisserbladen, sloten, batterij van de auto, evenals koelvloeistof en remvloeistof op orde zijn. Als er slijtage of defecten zijn, is het belangrijk om het te laten repareren voordat u vertrekt. Denk ook altijd aan winterbanden en eventueel sneeuwkettingen.

Rijden in sneeuw, natte en gladde omstandigheden

Zorg er altijd voor dat de ramen en verlichting van de auto schoon en sneeuwvrij zijn
Houd rekening mee dat je optijd vertrekt , – het kan langer duren dan normaal om van A naar B te komen
Volg altijd de voorwaarden en houd rekening met je medeweggebruikers
Op tijd signalen geven om te slingeren of rijstrookwisselingen aan te brengen

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak