Laaghangende zon Last van laaghangende zon tijdens rijden? Leg zonnebril in auto en zorg voor propere ruiten

Het is opletten voor de weggebruikers door de laaghangende zon. Er zijn zo’n 20% meer ongevallen bij laagstaande zon. Een propere voorruit en een zonnebril zijn beide een must in de wagen,  maar er zijn nog meer tips die het veel veiliger maken voor jezelf én andere weggebruikers.

In het voorjaar en in het najaar kan het probleem zich voordoen , en dan vooral in de ochtend en avond spits. Dit komt dat de zon laagstaat en zeer fel schijnt.

Je raakt er verblind door, en je kan moeilijk alles waarnemen, zoals overstekende voetgangers of remlichten van je voorganger.

Rij vooral veilig en pas je snelheid aan!

“Uit Nederlands onderzoek blijkt dat bijna de helft van de automobilisten tijdens het autorijden regelmatig verrast wordt door slecht zicht bij een laagstaande zon. Volgens het Verbond van Verzekeraars gebeuren er zelfs 20 procent meer ongevallen bij laagstaande zon. In België gebeuren er gemiddeld twee ongevallen per dag door verblinding door de zon volgens het Waals Instituut voor de Verkeersveiligheid (AWSR). Elk jaar vallen hierdoor zo’n 660 letselongevallen, zo berekende het verkeersinstituut Vias. Door een aantal simpele tips kan je de kans op ongevallen fel verminderen.” (bron hln)

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak