FAQ

Moet je na aankoop van een nieuwe wagen gedurende de garantieperiode altijd naar de hoofd dealer?

Neen, helemaal niet, u hebt altijd zelf de keuze om uw wagen te laten onderhouden waar u wilt, zonder verlies van uw merkgarantie (met uitzonderingen van contractuele verlengingen).

U moet enkel zorgen dat de garagehouder steeds de wagen zal onderhouden zoals voorgeschreven is door de constructeur. Als Hella service Partner kennen wij de onderhoudsvoorschriften van de constructeur.

Het communautair reglement 1400/2002/CE bekrachtigt de vrije concurrentie voor wagenonderhoud in België:

  • vrije keuze van garage voor het onderhoud, ook tijdens de garantieperiode;
  • verplichting van de constructeurs om alle gegevens i.v.m. autokenmerken, leveranciers en wisselstukken voor herstelling ter beschikking te stellen aan alle instanties voor wagenherstelling.

Kunnen ze bij een dealer meer, beter of sneller dan bij een onafhankelijke garage werken?

Veel gehoorde mythe die helemaal geen steek houdt. Aangezien alle gegevens i.v.m. kenmerken en wisselstukken door de constructeurs vrijgegeven moeten worden, kunnen alle andere fabrikanten en onafhankelijke garages veelal in staat zijn uw wagen te onderhouden en vaak aan schappelijkere prijzen.

Zijn producten van andere merken dan originele onderdelen minder kwalitatief?

Alle onderdelen van gerenommeerde merken op de parallelmarkt zullen steeds de originele kwaliteit evenaren of overtreffen. Zij zijn gemaakt naar de norm van de constructeur aangezien de kenmerken door de constructeur altijd vrijgegeven moeten worden. Bovendien zijn heel wat gerenommeerde merken van onderdelen ook de producent van de eerste montage.

Ben je voor banden beter af in een bandencentrale?

Helemaal niet. Vraag eens een prijs in de garage en je zal aangenaam verrast zijn. De voorraad en dagelijkse toelevering voorziet in een snelle afhandeling.

Mag er eender welke olie op mijn wagen?

Uiteraard niet , ook niet even bij vullen. De specificatie van de olie is zeer belangrijk voor de levensduur en werking van de motor en versnellingsbak en tevens ook voor aanverwante onderdelen, zoals katalysatoren en roetfilters.

schrijf u in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van onze acties

Maak een afspraak